Vår idé

Vår vision är att skapa balans mellan humana och ekonomiska värden i samhället. Kulturstiftelsen ARTY länkar samman näringsliv, kultur och samhälle. Vi matchar företag med kulturaktörer samt utvecklar och leder kreativa samarbeten, meningsfulla för båda parter. Samarbeten som också kommer samhället tillgodo. Något som vi gör sedan 2008 genom information, inspiration, möten och initiativtagare till samarbeten.

Vår vision är att skapa balans mellan ekonomiska och humana värden. Kulturen är en av hållbarhetens fyra grundpelare och som jämte de ekologiska, sociala och ekonomiska bidrar till hållbar utveckling. Vårt uppdrag är att tillföra kultur i den sektor som främst driver utvecklingen, näringslivet.

För vem finns vi?

ARTY har lång erfarenhet av kulturella samarbeten mellan olika branscher. Vi har ett brett kontaktnät bland företag och kulturverksamheter men också goda relationer med politiker och offentliga tjänstemän, som tillsammans kan bidra till unika lösningar. Ett bra samarbete bygger på tydliga mål, samsyn och gemensamma värderingsgrunder. Varje samarbete är unikt och formas därefter.

Företag

Kulturstiftelsen ARTY finns för företag som är nyfikna. Som vågar tänka nytt. Som vill stärka sitt företags varumärke. Som vill uppfylla sin hållbarhetspolicy eller vässa sina sponsorstrategier. Och för de företag som helt enkelt vill få nya idéer till sin marknadsföring eller evenemang. 

Hjärtat i vår verksamhet är vårt nätverk. Det är här alla goda samarbeten börjar. Om du är nyfiken på vad ett kultursamarbete kan innebära är ett medlemskap i vårt nätverk en bra början där du tillsammans med andra företagare utbyter kunskaper och delar upplevelser. På våra nätverksträffar gör vi bakom-scenen-besök hos olika kulturverksamheter, får kunskap om olika expertområden och presenterar olika möjligheter till samarbeten.

Kulturaktörer

Vi stödjer kulturlivet; finansiellt och resursmässigt och skapar arenor för möten.

Vi erbjuder inget särskilt medlemskap för kulturaktörer men välkomnar dig som önskar att delta på våra nätverksträffar i mån av plats. Driver du en verksamhet eller ansvarar för en produktion som passar för ett företagssamarbete är du välkommen att kontakta oss.

Offentlig verksamhet

På uppdrag av Region Västmanland, Västerås stad och Länsstyrelsen i Västmanland genomför vi seminarier, utvecklar konkreta samarbetsformer, föreläser och medverkar i offentliga konstprojekt. Representerar du en offentlig verksamhet och är nyfiken på vår modell för samarbeten – tveka inte att kontakta oss för vidare dialog!

Vårt nätverk

Många företag stöder stiftelsen och flera har varit med ända från starten 2008. De utgör stommen i vår verksamhet och är avgörande för att möjliggöra inspirerande möten och utveckla givande samarbeten mellan kultur och näringsliv. Vill du vara ett av Artyföretagen och bli en del av vårt nätverk? Hör av dig till oss!

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av den här webbplatsen.